Mad gør dig syg?

Du har ofte lider af mærkelige symptomer efter at have spist

visse typer af fødevarer? Du gør får kløende, bryde ud

nældefeber, svulme op eller faktisk opkast? Du kunne være

lider af en fælles fødevareallergi.

Det anslås, at over 12 millioner amerikanere lider

af fødevareallergi. De fleste allergiske reaktioner er milde,

men omkring 30.000 besøg på skadestuen er

rapporteres hvert år på grund af reaktionerne. Så mange

som 200 dødsfald hvert år henføres til fødevarer

allergi.

Undersøgelser rapport op til 8 procent af børn har en

allergi over for nogle type af fødevarer. Tallene er lidt

mindre for voksne, kun omkring 4 procent.

Mange børn vil vokse fra deres fødevareallergi. Men

nogle vil bære disse allergier ind i voksenalderen og

lide af dem hele deres liv.

Spise færdigpakkede fødevarer, ud i restauranter eller endda

venner hjem kan forårsage problemer. Det er ofte svært at

fortælle, hvad der er tilføjet til de fødevarer, vi spiser.

Du hader at spørge kokken “Hvad er dette?”, men

sommetider nødt du bare til at. Især når spørger kan

betyde forskellen mellem et fornøjeligt måltid og en

tur på skadestuen.

Med de stigende tilfælde af peanut allergi, de fleste

emballerede fødevarer har startet, herunder på etiketten i

Brug af peanut olier og selv om behandlingen af nødder

håndteres på den samme fabrik.

Der er ingen kur mod fødevareallergi. Så det eneste

Du kan gøre er at undgå de fødevarer, der forårsage reaktioner

Du kan ikke beskæftige sig med.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Navigation